Μηχανική Σταθεροποίηση Γαιών

Κατασκευές  Modular Block.

Ακόμα μία εφεύρεση της Freyssinet για βελτιωμένη αισθητική και μειωμένο κόστος

Ο Henry Vital εφεύρε την  Οπλισμένης Γη®   στην δεκαετία το 1960, και έκτοτε έχει διαφοροποιηθεί από το αρχικό σύστημα, με αποτέλεσμα ο αριθμός έργων Οπλισμένης Γης®  να αυξάνεται με πολύ εντυπωσιακό ρυθμό.

Η συνολική επιφάνια έργων παγκοσμίως υπερβαίνει τα 11 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή, τα εκτελεσθέντα έργα υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα, σε κατασκευές τοίχων αντιστήριξης, ακροβάθρων κτλ στην Γαλλία, Αγγλία, Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ιταλία, Ισπανία, στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα  και στην Κύπρο στους κόμβους, Καλού Χωριού Λάρνακας, Ριζοελιάς, Βιομηχανικής Περ. Στροβόλου, Πολεμίδια – Λιμένας Λεμεσού, Αγίας Φύλας, Μέσα  Γειτονιάς, Γερμασόγειας, και σε 7 κατασκευές στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού Πάφου.

Το ‘Masonry Block Walls’  είναι μια από τις πιο πρόσφατες διαφοροποιήσεις του συστήματος, και έχει εφαρμογή σε έργα με μικρότερες επιφάνειες, αξιοποιώντας μεν την αρχή της Οπλισμένης Γής, αλλά με τα στοιχεία πρόσοψης να είναι κατασκευασμένα από έγχρωμα προκατασκευασμένα στοιχεία πρόσοψης   (Blocks)

Μια από τις πρώτες εφαρμογές του συστήματος ήταν στο Dubai,  στην σύνδεση World Trade  Centre Roundabout  με την γέφυρα  Garhood Bridge.